(top) sporters

Osteopathie is een uitermate geschikte manier om blessures, die blijven terugkeren, te behandelen. De osteopathie zal op andere vlakken zoeken naar de oorzaak van de blessure dan een fysiotherapeut of manueel therapeut. De osteopaat kijkt het hele lichaam na op letsels die van belang kunnen zijn en weet relaties te leggen tussen het functioneren van o.a. organen, het zenuwstelsel en hormonaal systeem. Door deze manier van werken, kan vaak de reden van het uitblijven van herstel, worden achterhaald. Aan de hand van deze gegevens wordt een behandelplan opgesteld. Vaak in combinatie met fysiotherapie.

Preventie
Klachten of blessures zijn vrijwel altijd een optelsom van factoren. De osteopathie heeft een unieke kijk op het onstaan van klachten en blessures. Vaak kan de osteopaat aan de aanpassingen van het lichaam merken dat er klachten aan het ontwikkelen zijn. Hier zal de osteopaat direct op ingrijpen om die klachten waar mogelijk te voorkomen. Het loont zich om zoveel mogelijk van die factoren preventief te laten screenen en te behandelen.

Sport
Alle factoren die op iemand inwerken, zien we als belasting. Wanneer de draagkracht (belastbaarheid) groot genoeg is, leidt dit over het algemeen niet tot klachten. Sporten is ook een belasting en het is tevens een manier om de belastbaarheid te vergroten. Het komt regelmatig voor, dat de belasting net iets meer is dan iemand aankan. Dat kan door een daling van de belastbaarheid, of een verhoging van de belasting. De osteopaat is geschikt om de belastbaarheid op ieder nivo te optimaliseren en de belastende letsels te behandelen.

Marc Wouda heeft ervaring met een grote diversiteit van sporters. Van hardlopers tot turners. Inmiddels consulteert een grote groep schaatsers Marc Wouda ook.

Welke bekende sporters maken al gebruik van Osteopathie?
- Rabobank wielerteam
- Arjan Robben
- Robin van Persie
en vrijwel alle bekende wielrenners.

Marc Wouda heeft o.a. de volgende ervaring in de (top)sport:
-Topsporters van Olympisch niveau (langebaan en short track, enkele deelnemers in Sotji) -Topsporters met een A-status van NOC/NSF -Topsporters in team verband (Unis Flyers) -Sporters van recreatief niveau -Beginnende sporters -Talentvolle jeugd sporters (o.a MILA: Middenlange afstands lopers)

 
© Marc Wouda Osteopathie d.o.(m.)r.o. - Dalhuysenstraat 22, 8448 EW Heerenveen / Konvintsdyk 1, 8711GB Workum  -  06 - 310 11 969