marc wouda d.o.(m.)r.o. (Register Osteopaat!)
Na mijn afstuderen in 1998 heb ik 12 jaar lang als fysiotherapeut gewerkt. In 2003 heb ik een jaar de opleiding tot manueel therapeut gevolgd. Hier bleven echter veel vragen over de oorzaak van de klachten voor mij onbeantwoord. In 2004 ben ik begonnen aan de 5-jarige opleiding osteopathie. Hier vond ik de antwoorden op mijn vragen. De osteopathische ziens- en behandelwijze van het lichaam, waarbij het lichaam gezien wordt als een geheel en niet alleen afzonderlijk spieren en botten.

De studie osteopathie ben ik gaan volgen aan het I.A.O,- de Internationale Academie of Osteopathie te Gent, BelgiŽ. Het betreft een parttime studie van 5 jaar. In het laatste jaar heb ik onderzoek gedaan naar verkorte hamstrings. Twee technieken zijn met elkaar vergeleken en het effect op de verkorte hamstring. De hypothese was: Werkt een behandeling middels een Positional Release beter dan één MET techniek bij verkorte hamstrings? Dit was een rek techniek die vergeleken werd met een spierontspanning techniek op de betreffende spier. Na het slagen van de casuÔstiek voor de Internationale Jury in Gent, BelgiŽ ben ik in november 2009 afgestudeerd. Op basis hiervan ben ik in het beroepsregister ingeschreven te weten het NOF (Nederlandse Osteopathie Federatie, registerorgaan).
Dit betekent ook dat je onder het klacht en tuchtrecht valt. In Nederland valt de osteopathie onder de alternatieve geneeswijzen. Dit in tegenstelling tot het buitenland waar osteopathie al langer bekend is zoals Frankrijk, Amerika en BelgiŽ, waar het onder de reguliere geneeskunst valt.
 
© Marc Wouda Osteopathie d.o.(m.)r.o. - Dalhuysenstraat 22, 8448 EW Heerenveen / Konvintsdyk 1, 8711GB Workum  -  06 - 310 11 969